Ontwerp zonder titel (7).png
Kopie van Zonder titel.png
Kopie van Kopie van Kopie van Dinsdag 29

Maartje Rammeloo, zang
Paul van Utrecht, gitaar

 
Ontwerp zonder titel (4).png
Ontwerp zonder titel (5).png
Ontwerp zonder titel (6).png

Klik op de foto's voor meer informatie!

Koop kaartjes!

Starry Night

Sopraan Maartje Rammeloo brengt samen met topgitarist Paul van Utrecht prachtige klassieke liederen om bij weg te dromen.

Geniet van het donker van de vroege avond, de prachtige binnenplaats van het Scheepvaartmuseum, een drankje en de muziek.

Even niks hoeven. Ogen dicht en je hoofd uit..

Met repertoire van Dowland tot The Ramblers en van Debussy tot Eva Cassidy.
Na het concert (duur: circa 60 min) is er de mogelijkheid om het Scheepvaartmuseum te bezoeken. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Dit project komt mede tot stand dankzij het Fonds Podiumkunsten.

D

1.png
1.png

Do 8 juli
20.00

Ingenhousz
Breda

Vrije toegang

1.png

Vr 1 oktober
20.30

Scheepvaartmuseum
Amsterdam

Za 5 juni
15.00

Splendor
Amsterdam

 
 
FotoshootMaartjeRammeloo+TamaraSmits-260

Maartje Rammeloo

Sopraan Maartje Rammeloo sloot haar Masteropleiding cum laude af met als specialisatie klassiek muziektheater. Ze studeerde o.a. bij Jard van Nes en Ira Siff en volgde masterclasses bij  grootheden als Montserrat Caballé, Raoul Gimenez en Edith Wiens.

Maartje was prijswinnaar en laureaat bij diverse concoursen waaronder het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch, het Erna Spoorenberg concours en de Hans Gabor Belvedère Competition, het Montserrat Caballé Concours en de Wilhelm Stenhammer Competitie.

Rammeloo zong de afgelopen jaren o.a. de rollen Pamina (Die Zauberflöte) en Marzelline (Fidelio) in het Aalto Theater in Essen, Lucy (The Telephone) bij Göteborg Operan en Cunegonde (Candide) bij de Nederlandse Reisopera en maakte haar debuut op het Festival Aix-en-Provence in de moderne operaproductie 'Be with me now'

Ze is de afgelopen jaren regelmatig bij De Nationale Opera te horen geweest, ondermeer als 1e Blumenmädchen in Wagners Parsifal en Miss Hope in de succesvolle kinderproductie De Jongen die te snel groeide van Gian Carlo Menotti.

Hiernaast werkte ze op het concertpodium met dirigenten als Markus Stenz, Skip Sempé, Jac van Steen, Tomáš Netopil, en Antony Hermus

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Musici
Utrecht_paul-0429bewerkt.jpg

Paul van Utrecht

Gitarist Paul van Utrecht studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Als gitarist is hij regelmatig te horen in het Radio Filharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het NedPho, ASKO|Schönberg Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Paul is de gitarist en tevens manager van Frommermann.

Verder dirigeert Paul het Amsterdams Smartlappenkoor. Met dit koor brengt hij, naast de overbekende klassiekers, smartlappen die al jaren niet meer worden gehoord opnieuw tot leven. Om deze reden ontving hij vijf jaar geleden een lintje en is hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 
 
 
HSM_Open Pleyn_credit Eddo Hartmann (1).
13.Het Scheepvaartmuseum en de replica v

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in 's Lands Zeemagazijn. Dit monumentale gebouw uit 1656 werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Nu, ruim 350 jaar later, is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter. De perfecte locatie voor Het Scheepvaartmuseum, dat hier sinds 1973 is gevestigd.

Het letterlijke hoogtepunt van de renovatie die van 2007 tot 2011 plaatsvond is de overkapping van de binnenplaats, het open plein. De zelfdragende constructie, ontworpen door architect Laurent Ney, bestaat uit duizenden stukken glas in een metalen frame. Het ontwerp is geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten. In elk van de 868 knooppunten zitten 4 led-lampjes verwerkt (wit, rood, geel en blauw) die afzonderlijk kunnen worden aangestuurd. Dankzij dit schitterende glazen dak krijgt de binnenplaats een totaal nieuwe functie als centraal plein en nu ook als locatie voor concerten als deze.

Het Scheepvaartmuseum volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging en ‘Veilig Samen Uit’. Het Scheepvaartmuseum neemt de veiligheidsmaatregelen, die passen bij deze richtlijnen.

Voor meer informatie kijkt u hier

Locatie
HSM-Logo-RGB_HSM-mono-zwart-CMYK.png

Dinsdag 29 december 18.00 en 20.00

25 euro / 15 euro (<18)

Het concert duurt een uur.

 

Aansluitend krijgt u de gelegenheid

om het museum te bezoeken

(de hoofdgalerij en de noord-vleugel)

Dit is bij de prijs inbegrepen

Tentoonstelling Republiek aan Zee in de
Contact

Ons plan is om dit concert op meerdere plekken door heel Nederland uit te voeren onder een sterrenhemel.

Kunt u niet naar Amsterdam komen maar wilt u wel op de hoogte gehouden worden van de eerstvolgende mogelijkheid om dit concert bij u in de buurt te beluisteren? Laat hier uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte!

arrow&amp;v

Dank voor uw bericht!

Deel deze website!